Kapcsolat: +36 70 430 4285

Shopping cart

0 Ft

Hővisszanyerő szellőztetés

Szellőztetés

Tisztáznunk kell, hogy egy korszerű szigetelés, azaz a megnövekedett légtömörség miatt, szinte elengedhetetlen a szellőztetés. A 2021-től életbe lépő, újépítésű ingatlanok energetikáját szabályozó TNM rendelet ugyan nem teszi kötelezővé a gépi szellőztetés, csak annyit ír a 2. fejezetben, hogy kötelező friss levegőt biztosítani a családi házba, de a 6. mellékletnek megfelelő eredmény eléréséhez majdnem elengedhetetlen a légtechnika rendszer. E nélkül a BB besorolás, azaz a közel nulla energiaigény elérése sokkal nehezebb, ami akár a használatba vételt is megnehezítheti.

Miért nem elégséges szimplán az ablakok kitárása?

A téli felfűtött (vagy a nyári hűtött) levegő cseréje az ablakon keresztül is megoldható, azonban jelentős hőveszteséggel jár. Tehát ha az elhasznál rossz levegőt oxigéndús friss levegőre szeretnénk cserélni, akkor fontos szempont, hogy a bejutatott levegő hőmérséklete a kívánt hőfokon érkezzen.

Ezt szimpla ablaknyitással nem tudjuk elérni, hiszen a meleg levegő kimegy az ablakon és a helyére érkező alacsony hőmérsékletű téli hideg levegőt, ismét fel kell fűteni.

                             

Mi fűti fel a szellőzött levegőt?

Ezt a problémát oldhatjuk meg Zehnder hővisszanyerő gépi szellőztető rendszerrel. Ahogy az ábrán is látszik az épület rossz levegőjét légcsatornán kivezeti a rendszer, és a helyére friss levegőt vezet be, mindeközben pedig egy ellenáramú hőcserélőn keresztül a hideg és fűtött hőmérséklet kiegyenlítik egymást, így a télen beáramló friss levegő fűtési energia ráfordítása nélkül előmelegítve érkezik a házba. Ami rendkívül jótékonyan hat a fűtésszámlára.

Hogyan néz ki egy komplett rendszer?

Egy jó videó többet mond ezer szónál, ezért hosszú olvasás helyett inkább néze meg ez a 4 perces videót!

Ha szeretne kiemelkedő légszállítású és hatásfokú, csendben üzemelő Zehnder hőcserélő rendszerre előzetesen egy ingyenes kalkulációt kapni, akkor töltse ki az alábbi űrlapot!