Norvégok által uralt Elektromos fűtőtest piacon kellemes színfolt jelent meg az elmúlt években. A spanyol ClimaStar nem csupán tisztán elektromos konvektorokat gyárt, hanem nem radiátorokat, elektromos vízmelegítőket, melegvizes fűtésrendszerek hőleadóit. A radiátoraikban van egy közös pont, egy különleges kerámia lap, amit most megvizsgálunk közelebbről is.

Ami kiemeli a ClimaStar termékeit a szürke, átlagos fém fűtőtestek közül, azok a DUAL Kherr kerámia előlapok. Ezek nem csak egyedülálló esztétikai élményt nyújtanak, hanem a hő tárolásában és leadásban is fontos szerepet játszanak. A Dual Kherr kerámia lapok nagy sűrűségben, magas nyomáson kerülnek előállításra, ennek köszönhetően Mohs skálán 9 értéket ér el a kopásállóságuk, de a törési terheléseik is 1600-2200N (EN ISO 10545-4 szerint) között eredményeket mutattak. Magyarul elképesztően kemények és nagy a kopásállóságuk, csak gyémánttal lehet megkarcolni őket.


Kíváncsi vagy, hogy egy csavarhúzó milyen károkat képes okozni egy ClimaStar fűtőtesten? Nézd meg a videót!


A tömegük az átlagos acél elektromos fűtőtestekhez képest végül magasabb lesz. Cserébe egy sokszorosan magasabb hőtároló kapacitással rendelkező készüléket kapunk. A kiváló hőtárolás köszönhető az anyagösszetételnek is. Az előlapok ugyanis két jelentős komponens miatt (szilícium-oxid és alumínium-oxid) egyenletesen melegednek fel, mialatt a megtermelt hőt el is tárolják.

Az alkotóelemeken túl, a kialakítás is segíti a hatékony működést, ugyanis az előlapok belső oldalán a kockás felület a hatékony hőterjedést idézi elő, a blokkos kialakításnak köszönhetően függőlegesen és vízszintesen is létrejön a hőáramlás.

Mivel a fűtőtest így már nem csupán egy elektromos konvektor, hanem sugárzó hőt is nagy értékben biztosít, ezért a készülék elrendezése lehet álló típusú, tehát függőleges is. Kis területű, zsúfolt fürdőszobák fűtéskialakításakor eddig csak elektromos patronnal kiegészített, bordás törölközőszárítókban lehetet gondolkodni. Azonban a ClimaStar fűtőtestei minden esetben IP24 védelemmel vannak ellátva, azaz kifröccsenő víz ellen védettek, felszerelhetők fürdőszobában is. Törölközőszárító karokkal kiegészítve exkluzív fűtőtestet telepíthetünk a legszűkösebb falfelületre is, hiszen a ClimaStar 100cm magas kínálatában van a SLIM 25cm széles termék is, ami már 500W fűtésteljesítménnyel rendelkezik, tehát kényelmesen befűt 24°C-ra egy kisebb fürdőt.

Az ősszel megjelenő újdonságokért már most, de legkésőbb augusztusban kövesd be Facebook, vagy Instagram oldalunk, hogy időben értesülj a 21/22-es fűtéstrendekről!

DK Zalaegerszeg a Facebookon – Demokratikus Koalíció – ZalaegerszegBeszélnünk kell az új Instagram-logóról | Az online férfimagazin