Az elektromos fűtések egyre elterjedtebb vállfaját képviselik az elektromos fűtőkábelek. A fűtőkábel népszerűségét leginkább annak köszönheti, hogy: 
Tartós: egyszerűségéből adódóan rendkívül hosszú az élettartama - 20 év jótállás
Univerzális: olyan problémára kínál megoldást, ami korábban csak bonyolult épületgépészeti megoldásokkal volt elérhető
Tanítható: a környezeti viszonyok és az elvárt hőfok függvényében, az intelligens termosztátok érzékelők segítségével optimalizálják a rendszert 
Takarékos: kimagaslóan jó hőeloszlást tesz lehetővé, ami megsokszorozza a hatékonyságát


Mit válasszak: Fűtőkábel vagy fűtőszőnyeg?
Comfort Heat fűtőszőnyeg







A fűtés elvét tekintve mindkét termék azonos. A különbség abban áll, hogy a fűtőszőnyeg esetén a fűtőkábelt gyárilag meghatározott sortávolsággal felviszik egy öntapadó felülettel ellátott hálóra. Ez némileg megnöveli a termék árát, a telepítés ugyanakkor lényegesen gyorsabb, egyszerűbb és kevesebb hibalehetőséget tartalmaz. Így aki a telepítési időn és költségen szeretne spórolni, annak érdemes a  fűtőszőnyeget választania.







Comfort Heat fűtőkábelA fűtőkábel előnye a fűtőszőnyeghez képest az, hogy a sortávolságot - és így a négyzetméterenként beépített teljesítményt - magunk határozhatjuk meg. A telepítés ugyanakkor munkaigényesebb, hiszen a szálak párhuzamos futásának biztosításához először acél rögzítőszalagot kell lefektetni a betonra, majd ebbe kell belefűzni a fűtőkábelt. Fűtőkábelt ezért inkább akkor javasolt választani, ha mindenképpen szükséges eltérni a fűtőszőnyegek által behatárolt négyzetméterenkénti teljesítménytől.



A Comfortheat termékek további előnye, hogy a teljes ház padlófűtését meg lehet velük oldani. A fűtőkábelek csupán 4,6mm vastagságúak, így a járólapok flexibilis ragasztórétegében elférnek, vagy melegburkolat alatt az aljazt kiegyenlítő rétegben. Köszönhetően az árnyékolásnak az újabban felmerülő elektroszmog veszélye nem áll fenn (csupán 56nT a mágneses térerősség). Ráadásul mivel a fűtőkábelek teljes hosszában földelt, így az elektromos térerősség 0 V/m. Az erről szóló mérési jegyzőkönyvet kérje kereskedőjétől!

A kábelek IP67 védelmük miatt, akár épített zuhanyzó alatt is biztosítják a kellemes padlóhőmérsékletet, amíg a meleg zuhanyzóvíz fel nem melegíti a járólapot. Persze a padlófűtés nem csupán a fürdés előtt, hanem utána is praktikusabb egyéb fürdőszobai fűtésektől, hiszen a kipancsolt víz lényegesen hamarabb szárad fel a padlón.