Amikor építkezésre, vagy felújításra, tehát ingatlanberuházásra szánjuk el magunkat, szeretnénk elkerülni a váratlan helyzeteket. Ilyenkor elkerülhetetlen a jóakarók, a „mindenhez is” értő ismerősök és a visszautasíthatatlan ajánlatokkal bombázó kereskedők megjelenése. Érdemes sztereotípiák alapján döntést hoznunk? Miért nem?

Mert sablonosnak hangzik, de nincs két ugyan olyan ingatlan, környezet és felhasználó. Ezért a legnagyobb fejfájást az okozza, hogy rengeteg időbe és utánajárásba kerül, hogy a saját szempontjaink alapján optimális, kedvező, élhető és kényelmes otthont teremtsünk. E nélkül valóban csak „az ellenségünknek építkezünk”.
A következő épület újdonsült tulajdonosa nem spórolta meg az információk begyűjtését. Esettanulmány következik.

Adott egy érdi fél évszázaddal ezelőtt épült családi ház. 2016-ban régi tulajdonosa az eladása mellett döntött és Ferenc még jóval a jelenlegi nagy ingatlanpiaci bumm előtt megvásárolta ezt a családi házat. Az ingatlan korának megfelelő szigeteléssel rendelkezett (magyarul: nem volt), nyílászárói felújításra szorultak, a fűtést a pincébe telepített vegyestüzelésű kazán biztosította. A nettó lakótér ~80m2, az átlagosnál kicsit nagyobb 2,9m belmagassággal. Tágas, konyhával egybenyitott nappali, 3 szoba, előtér, wc, fürdő. A nyeregtetőt régi hódfarkú cserép „díszítette”, azonban a dőlésszöge és DNY-i nagy felülete bizakodásra adott okot.

A videóban a folytatás...

Kérje személyreszabott árajánlatunk ide kattintva!